Više Informacija o Strahinja Banović (2021)

0.00

Ukupno ocena: 0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Film Strahinja Banović (engl. As Far as I Can Walk) predstavlja savremenu adaptaciju čuvene srpske srednjovekovne epske pesme “Banović Strahinja” u kojoj savremeni afrički migranti zauzimaju mesto srpskih narodnih junaka. Dvadesetosmogodišnji migrant iz Gane (koga tumači Ibrahim Koma) i njegova supruga Ababuo (tumači je Nancy Mensah-Offei), beže iz Gane na početku krize i uspevaju da stignu do Nemačke. Međutim, bivaju deportovani nazad u Srbiju, u Beograd. Kako bi se što bolje uklopio, migrant je promenio ime u Strahinja. Iako u Srbiji nije lepo kao u Nemačkoj, Strahinja se trudi da započne novi život. U izbegličkom kampu u Krnjači vredno radi na obezbeđivanju azila. Pored toga okušava se kao fudbaler lokalnog kluba i volontira za Crveni krst. Ababuo ima san da postane glumica u Londonu i zbog trenutne situacije oseća se neispunjeno. Međutim, stvari se komplikuju kada jedne noći pristigne nova grupa sirijskih izbeglica čije je ciljno odredište zapadna Evropa. Medju njima stigao je i Ali (tumači ga Maxim Khalil), harizmatični levičarski aktivista koji donosi nevolje u njihove živote. Sutradan, Strahinja otkriva da je Ababua nestala. Strahinja kreće balkanskom migrantskom rutom. Medjutim, njegovi razlozi za to se razlikuju od drugih migranata, njegov razlog je ljubav.

U filmu glume i, Nebojša Dugalić, Slaviša Ćurović, Strahinja Blažić, Rami Farah, Bashar Rahal, Reham Alkassar, Soulafa Oaishiq, Svetla Mancheva i Jelena Mihajlović. Film je osvojio glavnu nagradu (Grand Pri Kristalni globus) za najbolji film na prestižnom 55. Medjunarodnom filmskom festival u Karlovim Varima. Premijera filma u Srbiji najavljena je za 25. februar 2022. godine, na pedesetom beogradskom FEST-u.  

Galerija slika

Morate se prijaviti da biste dali svoju ocenu! Prijava
Za sada nema utisaka za Strahinja Banović (2021).
Budite prvi koji će ostaviti svoj utisak za ovaj pojam.

Zaštićeno © 2020 knjigautisaka.com.   Sva prava zadržana.

Knjiga Utisaka koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića