Više Informacija o Pekara Šuljaga Užice

5.00

Ukupno ocena: 2
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Pekara Šuljaga jedna je od najstarijih pekara u Zlatiborskom okrugu i postoji još od 1920-ih godina. Istorija pekare kreće od Vlajka Čarapiće koji je otvara posle Prvog svetskog rata. Pekara je nešto kasnije zatvorena a novi vlasnik pekare postaje Radomir Šuljagić. Na zanat kod Šuljagića 1953. godine došao je Milan Lazić. Od 1968. godine do 1971. godine Milan i Radomir su radili ortački. Njih dvojica patentirali su komplet lepinju. Pošto Radomir nije imao naslednike, Milan je preuzeo posao koji njegova porodica održava i danas. Od Milana posao je preuzeo njegov sin Dragan. Iako je porodica Lazić preuzela posao, ime radnje Šuljaga ostao je isto kao znak poštovanja prema starom majstoru.

U ovoj pekari nastala je čuvena komplet lepinja koja se još uvek pravi po starom, originalnom receptu. U početku, komplet lepinja se zvala „lepinja sa sve“ a naziv komplet lepinja dobija tek kasnije. Komplet lepinja je 2005. godine zakonom zaštićena od strane Zavoda za intelektualnu svojinu kao njihov patent. Verovatno ne postoji Užičanin koji bar jednom nije svratio u ovu pekaru i uživao u fenomenalnom ukusu komplet lepinje.


Ukusne komplet lepinje iz pekare Šuljaga koja se nalazi u ulici Petra Ćelovića 29 u Užicu možete probati radnim danima od 6-17h i subotom od 6-12h. Nedeljom pekara ne radi. 

Galerija slika

Morate se prijaviti da biste dali svoju ocenu! Prijava

Ukupan broj utisaka: (2)

  12.04.2021

  Legendarni Šuljaga, najbolja lepinja. Za mene je ovo mesto centar Uzica!


  12.04.2021

  Anoniman član kaže: Legendarni Šuljaga, najbolja lepinja. Za mene je ovo mesto centar Uzica!


  02.03.2021

  Definitivno, najbolje komplet lepinje se mogu naći kod Šuljage. Opravdano se može reći da su najbolji! Obavezno probajte kompletaru kod Šuljage! :)


  02.03.2021

  Anoniman član kaže: Definitivno, najbolje komplet lepinje se mogu naći kod Šuljage. Opravdano se može reći da su najbolji! Obavezno probajte kompletaru kod Šuljage! :)


Zaštićeno © 2020 knjigautisaka.com.   Sva prava zadržana.

Knjiga Utisaka koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića