Više Informacija o Kult zlatnog psa

5.00

Ukupno ocena: 1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Pas ima posebno mesto u životima ljudi još od kako je njegov daleki predak pripitomljen pre 30.000 godina. Toliko je bio bitan da je postojala čak i velika svetska religija, koja je nekada dominirala nad pola sveta, u kojoj je on najsvetija životinja.

Asteci su takođe imali poseban odnos sa psima. Pronađene su mnoge drevne grobnice u kojima su religiozno sahranjivani psi.

Postoje hinduističke religije u kojima je pas sveto biće.


Kult zlatnog psa je jedan od kultova naroda koji su nekada živeli na planini Rtanj (Rtanj - veštačka ili neprirodna planina - u davna vremena poznat kao Artanj). 

Trenutno se na Rtnju vrše istraživanja. Lokaliteti na kojima se nalaze ostatci koji ukzuju na ovaj kult su trenutno u tajnosti kako bi se izbegla uništavanja Rtnja od strane bandi i pojedinaca u potrazi za zlatom i artefaktima.

Galerija slika

Morate se prijaviti da biste dali svoju ocenu! Prijava

Ukupan broj utisaka: (1)

    26.12.2022

    Kult zlatnog psa je povezan sa kineskom mitologijom i simbolizira bogatstvo, sreću i blagostanje. Prema legendi, zlatni pas je bio čuvar bogatstva i sposoban da odgonetne tajne i reši zagonetke. Veruje se da ako posedujete zlatnog psa ili ako vam se pojavi u snu, bićete blagosloveni sa bogatstvom i srećom. Zlatni pas se takođe povezuje sa godinom psa u kineskom horoskopu i veruje se da donosi sreću i blagostanje onima rođenim u godini psa. Kult zlatnog psa je popularan u Kini i drugim azijskim zemljama, a zlatni pas se često prikazuje u umetnosti i dekorativnim predmetima kao simbol sreće i blagostanja.


    26.12.2022

    Robin Hood kaže: Kult zlatnog psa je povezan sa kineskom mitologijom i simbolizira bogatstvo, sreću i blagostanje. Prema legendi, zlatni pas je bio čuvar bogatstva i s...
    Pročitaj još


Zaštićeno © 2020 knjigautisaka.com.   Sva prava zadržana.

Knjiga Utisaka koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića