Više Informacija o Komplet lepinja

5.00

Ukupno ocena: 2
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Komplet lepinja je gastronomski užitak poreklom iz Užica, zapadna Srbija. Ovaj užički specijalitet jednostavan je za pripremu i pravi se uz pomoć samo četiri sastojka: lepinja, kajmak, jaja i pretop (mast koja se dobija u pečenjarama koja zaostaje nakon pečenja mesa, uglavnom svinjskog). Jako je bitno imati dobar pretop koji predstavlja najbitniji sastojak i koji definiše savršeni ukus komplet lepinje. Priprema se na sledeći način: Lepinju isečeta tako da da se odvoji mali gornji deo koji će služuiti kao poklopac. U lepinju se namaže kajmak i razbije jaje. Nakon toga, jaje se zajedno sa kajmakom umuti i potom se pristupa pečenju sve dok se kajmak ne istopi a jaje bude pečeno (neko voli manje pečeno neko skroz zapečeno, sve je stvar ukusa). Kada je lepinja pečena, 5-10 min, u nju se sipa pretop (količina po želji) i zatim se poklopac vrati na lepinju. U Užicu ćete uglavnom videti da se Komplet lepinja jede rukama (bez pribora) uz jogurt ili kiselo mleko. Jednom kada probate shvatićete zašto je ovaj specijalitet poznat kako u čitavoj Srbiji tako i regionu. 

Galerija slika

Morate se prijaviti da biste dali svoju ocenu! Prijava

Ukupan broj utisaka: (2)

  27.02.2021

  Svaki put kada prolazim kroz Užice svratim na jednu kompletaru. Neverovatno jednostavno jelo a tako savršenog ukusa.


  27.02.2021

  Anoniman član kaže: Svaki put kada prolazim kroz Užice svratim na jednu kompletaru. Neverovatno jednostavno jelo a tako savršenog ukusa.


  14.02.2021

  Ovo je definitivno najbolja hrana na Svetu!!! Mogao bih da je jedem svaki dan :D


  14.02.2021

  Anoniman član kaže: Ovo je definitivno najbolja hrana na Svetu!!! Mogao bih da je jedem svaki dan :D


Zaštićeno © 2020 knjigautisaka.com.   Sva prava zadržana.

Knjiga Utisaka koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića