Više Informacija o Komedije

0.00

Ukupno ocena: 0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Ukoliko tragate za urnebesno smešnim filmom, uz koji ćete se nasmejati do suza, potražite ga u ovoj kategoriji. Neki od najpopularnijih primera komedija su: Američka pita (American Pie), Кako se rešiti šefa (Horrible Bosses), Njeni roditelji (Meet the Parents), Mi smo Milerovi (We're the Millers), Na tajnom zadatku (Jump Street), Mamurluk u Vegasu (The Hangover) i mnogi drugi.


Komedijski film je kategorija filma u kojoj je glavni naglasak na humoru. Ovi filmovi su dizajnirani da zabavu nasmeju publiku i najčešće rade preterivanjem karakteristika za šaljiv efekat. Filmovi u ovom stilu tradicionalno imaju srećan kraj (crna komedija je izuzetak). Jedan od najstarijih žanrova u filmu - i izveden iz klasične komedije u pozorištu - neki od najranijih nemih filmova bile su komedije, jer se slapstick komedija često oslanja na vizuelne prikaze, bez potrebe za zvukom. Kada su zvučni filmovi postajali sve rasprostranjeniji tokom 1920-ih, komični filmovi poprimili su još jedan zamah, jer je smeh mogao proisteći iz burlesknih situacija, ali i dijaloga.

Morate se prijaviti da biste dali svoju ocenu! Prijava

Zaštićeno © 2020 knjigautisaka.com.   Sva prava zadržana.

Knjiga Utisaka koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića